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Villa Filippo Berio

Qualidade em primeiro lugar

A Villa
na Toscana

75 hectares na zona rural da Toscana, 22.500 oliveiras e uma villa em homenagem a Filippo Berio constroem um cenário mágico para um movimentado centro de herança cultural e tradições. Hoje, a Villa Filippo Berio é um pólo de pesquisa inovador que trabalha para valorizar as boas práticas agrícolas.

VILLA BERIO: HISTÓRIA,
CULTURA E BUSCA
POR CONHECIMENTO

No coração de um dos maiores olivais da Itália, entre Pisa e Lucca, na área de Migliarino – Parque Natural de San Rossore -, fica a Villa Filippo Berio, dedicada ao nosso fundador, um dos primeiros e experientes pioneiros na produção do azeite de oliva extra virgem.

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Sendo uma residência rural de mais de 100 anos, a Villa foi completamente renovada em 2019, no estilo toscano. A mesma paixão que alimentou Filippo a criar seu produto e torna-lo famoso há 150 anos está viva e presente nesse espaço singular até hoje.
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A Villa foi pensada para ser uma referência de excelência, sendo o fio que conecta toda a tradição do azeite extra virgem. O olival é a sua marca registrada, concebida a partir de um modelo de cultivo avançado, que leva em consideração a natureza do território e a variedade das oliveiras. A fazenda conta com máquinas de moagem, preparadas para a produção limitada e exclusiva de azeite de oliva extra virgem de alta qualidade.
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Nosso laboratório ao ar livre

O olival da Villa Berio é um verdadeiro laboratório de pesquisa ao ar livre, um projeto de biodiversidade de longo prazo onde importantes estudos científicos e projetos de valorização territorial são colocados em prática.

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In partnership with IBE (Institute for Bioeconomics) and CNR (National Research Council), Italy’s largest public research institute, we recently planted 52 varieties of olive trees, aiming to study productivity and sustainability of crops. The project aims to rediscover rarely cultivated plants, enhance local biodiversity, and identify the varieties most resistant to Xylella Fastidiosa, a bacterium currently endangering the entire Italian olive-growing heritage.
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Research results will be made public, becoming shared patrimony and ensuring that quality production will continue.

The study also aims to introduce and recover particularly resistant varieties. Applying the results of scientific research directly within a concrete production system will make valuable information available, benefitting the entire sector as it evolves. The collaboration with CNR is carried out in various modules, the common goal being to improve oil quality by applying innovative methods to traditional agricultural techniques. Total commitment to environmental sustainability is also a pillar of the project
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LIFE RESILIENCE

Xylella Fastidiosa is a plant pathogenic bacterium, transmitted by insect vectors. Since 2013, it has caused the loss of several million olive trees in Italy.

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IResearch seems to show that rising temperatures, with increasingly mild winters, are the main factor behind the disease’s spread. The Filippo Berio farm plays an active part in the important Life Resilience Project Against Xylella (July 2018 - June 2022), funded by the European Union through the Life program. The project focuses on fighting climate change through efficient land management, with more tempered water use and overall reduction of carbon footprint (CO2 emissions related to agricultural production).
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The final goal of the project is to increase the agricultural ecosystem’s resilience by selecting genotypes of productive and resistant olive trees and by developing sustainable control measures against insect vectors. The innovative methods used in our olive grove include: experimentation with products to increase plants’ resistance to water stress, traps to reduce insecticide use, and natural fertilizer treatments on plant leaves to improve their performance.

www.liferesilience.eu
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INNOVATION AND
SUSTAINABILITY

The collaboration with CNR puts theory into action, transforming the Filippo Berio olive grove into an innovative “en plein air” research hub for the enhancement of best practices in agriculture. This is accomplished through the development of sustainable and advanced production, using, for example, precision farming techniques.

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INOVAÇÃO E
SUSTENTABILIDADE

A colaboração com o CNR (Conselho Nacional de Pesquisa da Itália) põe a teoria em ação, transformando o olival Filippo Berio em um inovador pólo de pesquisa ao ar livre para o aprimoramento das melhores práticas agrícolas. Isso é feito por meio do desenvolvimento de uma produção sustentável e avançada, utilizando, por exemplo, técnicas de agricultura de precisão. Para saber mais sobre nosso programa de colaboração em inovação e sustentabilidade, clique aqui..

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